Polityka prywatności

Poniższa polityka bezpieczeństwa danych osobowych firmy Handel Jadwiga Żerańska z siedzibą w Mławie, przy ulicy 3 Maja 16a, kod pocztowy 06-500 została opracowana na podstawie ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz.U. z 2002 Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).
Znajdujące się poniżej zasady Polityki Prywatności obowiązują za każdym razem, gdy korzystają Państwo ze sklepu internetowego www.modon.pl. Dlatego aby być pewnym, że akceptują Państwo obowiązujące zasady Polityki Prywatności zachęcamy do zapoznania się z nimi za każdym razem gdy odwiedzają Państwo nasz sklep.

 

I. Definicje

  1. Klientosoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna niebędąca osobą prawną, której przepisy szczególne przyznają zdolność prawną, która dokonuje Zamówienia w ramach Sklepu;
  2. Sklep internetowy (Sklep) – serwis internetowy dostępny pod modon.pl, za pośrednictwem którego Klient może w szczególności składać Zamówienia;
  3. Towar – produkty prezentowane w Sklepie Internetowym;
  4. Umowa sprzedaży – umowa sprzedaży Towarów w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, zawarta pomiędzy Handel Jadwiga Żerańska a Klientem, zawierana z wykorzystaniem serwisu internetowego Sklepu;
  5. Zamówienie – oświadczenie woli Klienta, zmierzające bezpośrednio do zawarcia Umowy sprzedaży, określające w szczególności rodzaj i liczbę Towaru.

 

II. Zasady ogólne

  1. Składając zamówienie, Klient świadomie akceptuje warunki Polityki Prywatności oraz zgadza się na przetwarzanie i wykorzystywanie powierzonych danych osobowych w celu realizacji umowy sprzedaży oraz w celu realizacji ewentualnego zwrotu/wymiany/reklamacji towaru.
  2. Wyrażenie zgody klienta na przetwarzanie i wykorzystywanie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t.j. Dz. U. 2013 r., poz. 1422) stanowi o akceptacji zasad Polityki Prywatności.
  3. Firmy Handel Jadwiga Żerańska jako administrator sklepu internetowego modon.pl nie udostępnia powierzonych danych osobowych żadnym osobom ani podmiotom trzecim.
  4. Udostępnianie przez klienta jakichkolwiek danych w stosunku do firmy Handel Jadwiga Żerańska jest dobrowolne.
  5. Udostępnione przez klientów dane osobowe , pozyskane w celu zawarcia umowy sprzedaży, wystawienia dowodu sprzedaży, wysyłki towaru, realizacji ewentualnego zwrotu/wymiany/reklamacji oraz w celu przesyłania informacji handlowej zwyczajowo zawierają:
    1. imię oraz nazwisko,
    2. adres e-mail,
    3. adres wysyłki (adres zamieszkania, adres miejsca pracy; adres na który ma dotrzeć przesyłka),
    4. numer telefonu (umożliwia skontaktowanie się z Klientem w sytuacji gdy wystąpiły problemy z dostarczeniem przesyłki, przekazywany firmie obsługującej dostawę towaru),
    5. dane dotyczące płatności (przelew, płatność za pobraniem itp.).
  6. Zgodnie z art. 32 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy o ochronie danych osobowych, każda osoba, która udostępniła swoje dane osobowe ma prawo do ich wglądu, dokonania zmiany a także do zaprzestania udostępniania swoich danych. Każda zmiana może być dokonana przez Klienta poprzez rejestrację na koncie założonym w sklepie internetowym. Istnieje również możliwość pisemnego zgłoszenia chęci dokonania zmian danych osobowych na adres firmy Handel Jadwiga Żerańska z siedzibą w Mławie, przy ulicy 3 Maja 16a, kod pocztowy 06-500.

 

Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotycząca cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel